Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

145 propostes de nous usos per a la biblioteca escolar!
Per #bibliorevolució | dimarts, 23 gener, 2018 | 0 comentaris

La crida Biblio(r)evolució, repensem els usos de la biblioteca escolar busca integrar la biblioteca escolar com un agent innovador que respongui als reptes de l’educació actual. El 9 de novembre de 2017, es va activar el període d’adhesions, i un cop finalitzat s’han presentat 145 centres educatius que volen redescobrir les possibilitats de la biblioteca escolar visibilitzant el seu potencial d’agent actiu.

Cada centre ha indagat en les seves necessitats per plantejar-se un repte en el marc de la seva biblioteca escolar. Gairebé la meitat de les candidatures proposa que la biblioteca escolar sigui un laboratori per promoure i liderar la lectura al centre. Un 24% vol repensar la biblioteca com agent de revolució educativa, un altre 20% proposa idear accions que contribueixin a l’equitat, participació i cohesió de la comunitat i, la resta de centres, es concentren en convertir-la en un focus de dinamització cultural i digital.

La biblioteca escolar té un paper clau en la transformació educativa actual, tota la comunitat té el repte comú de potenciar aquests processos de manera participativa i creativa. A partir d’ara la crida comença el període de selecció dels 30 centres que participaran en el procés de redisseny i que es faran públics el proper 15 de febrer de 2018. Aquests centres rebran formació, l’acompanyament d’un mentor i un kit metodològic que els ajudi a concretar la seva proposta de nou ús de la biblioteca escolar.

I tu, et sumes a la biblio(r)evolució? Segueix-nos a les xarxes amb l’etiqueta #bibliorevolucio!

Enviar un comentari