Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Bibliotac Segimon
Per #bibliorevolucio | dimarts, 5 juny, 2018 | 0 comentaris

Submergir-se en les lletres per nedar entre els somnis

L'Escola Segimon Comas, de San Quirze de Besora, ens fa arribar la seva solució bilbiorevolucionària No us la perdeu! 

 

 

El nostre repte: Agent d’impuls i participació activa a la cultura digital.

  • A la nostra escola sempre hem potenciat el gust per la lectura fent moltes activitats participatives en les que els/les alumnes aconsegueixin d’una manera dinàmica i lúdica l’hàbit lector.
  • Des dels darrers anys ho hem fet vinculant  aquest procés a les noves tecnologies, intentant que les eines digitals siguin una ajuda en aconseguir aquest hàbit, no com a substitució  del llibre, sinó com un suport més, i a més a més, ens ajuden a donar a conèixer els nostres projectes. Intentem, amb l’ajuda de la tecnologia digital, potenciar la lectura, ja que ofereix un ventall molt gran de recursos que poden ajudar a captar nous lectors.
  • L’equip impulsor ha estat format per mestres de l’escola. A part dels que ja eren de la comissió de biblioteca, s’hi han afegit d’altres que no hi eren, aspecte molt positiu per poder bibliorevolucionar tot el centre. També cal destacar la col.laboració dels pares , ja que han creat molts espais lectors nous, el nou projecte de pati que han engegat aquest any, ens ha permès disposar d’espais nous a on poder fer activitats de lectura. A la padlet (suro virtual), que hi ha enllaçada al final, podreu veure molts reportatges i vídeos a on  es veu els nens i nenes llegint en aquests espais. També cal destacar la col.laboració de la biblioteca del poble, la Pompeu Fabra, amb la qual hi tenim una estreta relació.

La nostra bibliorevolució:

  • El projecte de Bibliorevolució ens ha permès analitzar la situació actual de la nostra biblioteca escolar, i conèixer altres experiències que ens motiven a realitzar activitats lectores innovadores al centre.
  • Els diferents tallers i xerrades que ha organitzat La Fundació Jaume Bofill també ens ha ajudat molt, ja que n’han sortit moltes idees inspiradores per a les nostres activitats.
  • La nostra font d’inspiració també ha vingut a partir dels nostres propis projectes. Els projectes que hem portat a terme durant el curs ens han motivat a crear activitats lectores relacionades, amb l’ajuda moltes vegades de les experiències que la crida ens ha mostra

Els aprenentatges i les reflexions que volem compartir:

  • Algunes de les activitats i propostes que volem compartir són les següents: Projecte Any Pompeu Fabra, racó de creació de contes, lectures digitals, contes tradicionals musicats, …… Totes les activitats i propostes utilitzen en un moment o altra la tecnologia digital, com a eina o com a medi per donar-se a conèixer, i com a objectiu,   potenciar l’hàbit lector. A l’enllaç(imatge) que teniu a sota de tot, accedireu a la padlet a on es pot veure el nostre projecte

 

 

 

 

 

Enviar un comentari