Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Col·legi Badalonès redissenya la reunió de famílies
Per #ReunióFamílies | dimarts, 21 novembre, 2017 | 0 comentaris
El Col·legi Badalonès ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
 
El repte: Conèixer per reconèixer
El lema: Naveguem junts
El nom: Navegants
 
Som un equip de mestres d’infantil del Col·legi Badalonès, engrescades, il·lusionades, amb ganes de tastar nous formats de reunions de famílies. Necessitàvem un repte, un canvi, nous horitzons on projectar la nostra mirada. Volíem noves connexions amb les famílies, fer-les protagonistes i partíceps en l’educació dels seus fill i filles, i sobre tot que es sentissin acollides i part d’aquesta gran família. En definitiva, necessitàvem millorar les nostres reunions de famílies, alhora que encomanem als nivells superiors aquesta nova iniciativa transmetent l’energia i la il·lusió que se’ns passejava per dins.
 
Tenint en compte que som una escola de tres línies, des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius, ens esperaven catorze reunions per innovar només per l’etapa d’infantil i molta feina
per endavant. Vàrem començar a desplegar veles durant el mes de maig, a la reunió d’EI 4 anys “Redissenyem i cerquem oportunitats”, on volíem fer arribar a les famílies d’una manera poc tradicional el missatge –“ el proper curs barrejarem els nens i les nenes” fent-los viure en la seva pell l’experiència de ser barrejats a través d’una dinàmica.
 
La dinàmica escollida consistia a dividir les famílies en tres grups de diferents colors i fer-los confegir unes frases amb missatge. En acabat, havien de seure per colors (grups) i se’ls descobria que aquella seria la nova classe del curs següent. Al finalitzar el mes de juny vam convocar les famílies EI 3 anys –“Ens preparem per l’aventura”- per donar-los-les algunes recomanacions pràctiques per començar el nou curs i així aprofitar l’estiu per organitzar-se i tenir-ho tot apunt.
 

 

Si voleu llegir l'artcile sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

 

Enviar un comentari