Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Converses al voltant d’unes tapes
Per #ReunióFamílies | dilluns, 17 juliol, 2017 | 0 comentaris

Per Lauren Sayer, professora de Secundària a Melbourne (Austràlia)

Mengem en totes les grans ocasions: naixements, aniversaris, casaments… la cultura del menjar està molt arrelada en totes les cultures que ens envolten. Per què no utilitzar aquest vector de cohesió per enriquir les reunions amb les famílies?

Es tractaria d’organitzar trobades per sopar o menjar unes tapes amb els pares i els infants. El menú l’organitzarien els alumnes i es farien tres trobades l’any. Una primera seria com un primer plat o un aperitiu, on es parlaria sobre què ens agrada i què no ens agrada, quins són els nostres punts forts i quins els febles. En una segona trobada, es faria el plat principal, on entraríem realment en matèria sobre allò que realment importa. I l’última reunió de l’any seria la de les postres, on celebraríem la part dolça de la vida. Ningú no dirigiria la reunió, sinó que tothom ha de participar per igual: pares, alumnes i professors a través dels temes que cadascú proposaria.

Es podria reservar lloc en un restaurant del barri o fer-ho en qualsevol altre lloc (un pícnic al parc, a la cafeteria de l’escola...). També es pot preveure un pot comú per tal de subvencionar els sopars a les famílies amb pocs recursos. Els àpats es farien en grups reduïts de 8 persones.

Això permetrà augmentar la cohesió de la comunitat escolar i les relacions entre pares, alumnes i professors,  així com traslladar una part de la responsabilitat de l’èxit de la iniciativa a cada actor, i no només als professors o als pares. Tothom ha de participar activament per tal que el sopar sigui un èxit.

La manera de transformar aquesta idea en realitat seria llançar la idea a un grup de pares i alumnes per tal de veure quina acollida té, proposar i treballar els temes de debat pels sopars i establir un al·licient com ara fer un rànquing dels restaurants i dels àpats amb una puntuació tipus TripAdvisor.

*Proposta seleccionada a la crida internacional How might we redesign parent-teacher night? de The Teachers Guild, impulsada per IDEO i RSA. Podeu trobar la presentació original en anglès aquí.

Enviar un comentari