Blog
Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà.
Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Per Janet Leadbeater, professora de primària a Adelaide (Austràlia)
Aprendre és un viatge, no un punt d’arribada. Si ho veiem des d’aquest punt de vista, conscients de tots els obstacles, dificultats i reptes que ens podem trobar pel camí, obtindrem una imatge molt més rica i completa.
Amb la idea que proposo aquí es pretén arribar a conèixer bé cada alumne. Gràcies a l’estructura del viatge podrem veure com pensa i raona l’alumne, com supera els obstacles i com ho connecta amb el seu aprenentatge. Així, podrem ajudar-lo més i portar-lo cap al camí de l’èxit. L’alumne se sentirà recolzat i comprès i els pares podran tenir major perspectiva alhora d’enfrontar-se als reptes que es presentin.
Com ho farem? Abans de la reunió amb les famílies, els alumnes hauran d’escollir un viatge d’aprenentatge en el qual centrar-se. Una bona elecció seria amb exemples de treballs que demostressin l’evolució de l’alumne, mostres de com ha canviat el seu pensament, exemples d’errors o de problemes... tot això servirà com a base per a una reflexió més general.
Després els alumnes hauran d’emplenar el full del “viatge de l’aprenentatge” individualment, i presentar-ho en grup per tenir feedback dels companys. Durant la reunió amb les famílies, els alumnes explicaran aquest full de viatge de l’aprenentatge amb ajuda d’algunes notes. Compartiran la història del seu aprenentatge, mostraran exemples de la seva feina i contestaran preguntes dels pares i dels professors. Així doncs, gràcies a les preguntes i als comentaris de pares i professors, l’alumne podrà establir uns objectius. Al final de la reunió, totes les parts rebran una còpia del viatge de l’aprenentatge amb els objectius establerts.
De nou a l’aula, es poden desconstruir aquests objectius per buscar els passos concrets que ens aconseguiran arribar-hi. Més endavant, caldrà una sessió d’avaluació per veure com s’està progressant cap als objectius.
*Proposta seleccionada a la crida internacional How might we redesign parent-teacher night? de The Teachers Guild, impulsada per IDEO i RSA. Podeu trobar la presentació original en anglès aquí.
Enviar un comentari