Blog
Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà.
Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!
Escola Bernat Metge redissenya les reunions amb famílies
Per #ReunióFamílies | dimarts, 21 novembre, 2017 | 0 comentaris

L'Escola Bernat Metge ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
El curs passat des de l’escola Bernat Metge del Prat de Llobregat vam decidir presentar-nos a la crida de Redissenyem les reunions amb les famílies per poder donar resposta a les demandes de la nostra comunitat educativa i a la nova visió de la relació entre famílies i escola que el nou Equip Directiu i tot el claustre del centre estàvem instaurant. Consideràvem que havíem d’aprofitar aquestes reunions d’inici de curs com un punt de trobada que servís per generar confiança comuna entre els docents i els pares i mares. Durant els últims anys ens havíem adonat que calia canviar la forma en que l’escola i les famílies ens relacionàvem.
Cada vegada més ens havíem adonat que calia treballar plegats per arribar a l’objectiu comú de fer que els alumnes desenvolupin al màxim les seves competències. Per aquest motiu des del curs passat la participació de les famílies al nostre centre és molt més evident. Així es van programar activitats en les que van participar les famílies dins de l’horari lectiu, també es va fomentar molt la participació de les famílies en les festes escolars i l’AMPA de l’escola té molta presència en la vida diària del centre.
Fins aquest curs les reunions d’inici de curs del nostre centre havien tingut dues parts. Una part general on l’equip directiu explicava a les famílies les normes més importants del centre i les novetats del curs i una altra part que realitzava cada docent a la seva aula explicant les metodologies i els criteris d’avaluació de cada nivell. Aquesta reunió era un traspàs d’informació des del centre cap a les famílies, tot i que si que podien preguntar dubtes i fer aportacions, no eren els protagonistes de la trobada. Durant els últims cursos havíem notat que l’assistència a les reunions d’inici de curs havia anat davallant de forma considerable, tot i que havíem intentat establir estratègies per motivar a les famílies com fer vídeos protagonitzats pels nens i nenes, fer difusió per tots els canals que tenim disponibles (web, correu electrònic), etc. Segons ens explicaven algunes famílies el motiu d’aquesta davallada d’assistència era que els pares ja sabien el que explicaríem i per això no hi participaven. Per aquest motiu vam considerar que havíem de fer que es sentissin part important d’aquestes reunions perquè s’animessin a participar.
Després de visionar la jornada inicial de la crida de Redissenyem la reunió amb les famílies de la Fundació Jaume Bofill, des de l’Equip Directiu i amb l’aprovació del claustre, vam considerar que la podríem utilitzar com a canal de redisseny de la nostra reunió d’inici de curs. Per això ens vam decidir a apuntar-nos al procés.
Els tres aspectes que ens proposàvem millorar amb el redisseny eren:
- Participació de les famílies.
- Establiment de clima de confiança comú mitjançant aquesta reunió.
- La metodologia emprada per transmetre les informacions que les famílies havien de conèixer.
Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.
I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:
Enviar un comentari