Blog
Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà.
Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

L'Escola Campderrós ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
L’equip de Mestres de l’escola teníem inquietuds en quant el vincle amb les famílies i diferents temes a tractar amb elles. Per nosaltres era essencial establir una comunicació més propera entre familia-escola. Per aquest motiu la direcció de l’escola ens va informar de l’oferta del curs i va ser llavors quan unes mestres ens vam engrescar i vam participar en ell.
L’assistència en aquest va trencar els nostres esquemes tradicionals d’una formació. La metodologia dinàmica, amena, activa, agradable, vivencial i “gustosa” (gràcies pels berenars), van fer que les sessions ens penetressin emocionalment i ens motivessin tant que tinguéssim ganes de canviar el món. Pot ser és una afirmació agosarada, però ens va permetre poder transmetre als companys/es i famílies al setembre les ganes de canviar i millorar les nostres reunions. Per aquesta raó vam seguir la línia del curs, primer vam crear el grup impulsor i vam compartir les nostres inquietuds amb el claustre. Pel que fa al grup de mestres, la veritat és que vam planificar i organitzar diferents dinàmiques, que van calar també en ells. A partir d’aquí vam crear el prototip de reunió. Què volíem canviar?:
1r. Indagar els neguits de les famílies (circular enviada a les famílies amb la convocatòria, ordre del dia i amb un pregunta oberta on podien afegir temes a tractar).
2n. Dissenyar el dossier informatiu. Un dossier de supervivència on trobar la informació pràctica de l’escola.
3r. Acompanyar les reunions amb suport visuals (power point, prezi) afegint imatges actuals dels alumnes.
4t. Crear dinàmiques diferents i col·laboratives amb les famílies.
5è Crear qüestionari valoració de la reunió on poguéssim recollir els aspectes a millorar i les seves impressions.
Tots aquest acords van ser consensuats pels diferents cicles, tothom va participar i es va pactar tenint en compte l’edat dels alumnes les activitats portades a terme en les dinàmiques.
Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.
I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:
Enviar un comentari