Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Escola Catalònia - Redissenyem les reunions d’inici de curs
Per #ReunióFamílies | dilluns, 27 novembre, 2017 | 0 comentaris
L'Escola Catalònia ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
 
Escola Catalònia - Redissenyem les reunions d’inici de curs a la nostra escola
 
Cada any, a l’inici de curs, el professorat havia de realitzar les típiques i tòpiques reunions d’inici de curs. Unes reunions que ja havien arribat a convertir-se en una rutina monòtona que consistia en explicar als pares dels més petits i dels més grans una informació que per alguns era una cosa nova i per altres la mateixa història any rere any. Un acte que s’havia convertit en un traspàs d’informació, ja sigui projectada o en format paper, però que servia per realitzar un tràmit que programava el propi centre.
 
Un dia vam obrir el nostre correu electrònic, i allí estava la solució al nostre problema. S’havia organitzat una crida per a redissenyar la reunió amb les famílies! A la nostra escola tothom va tenir-ho clar de seguida, volíem formar part d’aquelles 30 escoles que participaven en aquest projecte. Vam presentar el projecte i dies després ja estàvem dintre de la xarxa d’escoles que repensaríem la reunió amb famílies.
 
L’equip directiu del centre va formar-se durant tres dies de juliol amb les altres escoles. Va ser un moment per compartir i encendre la flama de com havíem de treballar a la nostra escola. Una vegada iniciat el curs, es va crear el grup impulsor format pel personal docent i representants de les famílies, i va començar un treball cooperatiu on tots remàvem a la mateixa direcció.
 
De forma molt creativa i lúdica vam recollir l’opinió que tenien els mestres i les famílies d’aquestes primeres trobades amb l’escola. La participació va ser alta i la gran majoria de les idees que sorgien, eren compartides per aquests dos agents. El nostre repte era fer unes reunions més participatives, interactives, acollidores, dinàmiques i col·laboratives per trencar la rutina de les reunions anteriors. Tothom va tenir-ho molt clar des del primer moment, el lema de la nostra escola seria “Construïm tots junts”, ja que entenem que tothom forma part de l’escola (famílies, professorat i alumnes).
 
Una vegada celebrades totes les reunions, podem dir que hem superat excel·lentment el nostre repte, ja que hem aconseguit sorprendre i fer participar a famílies i alumnat d’aquest acte tant important d’inici de curs.
 

 

Si voleu llegir l'artcile sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

 

Enviar un comentari