Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Escola Dolors Montserdà-Santa Pau: Construir col·lectivament una escola millor
Per #ReunióFamílies | dimarts, 28 novembre, 2017 | 0 comentaris

L'Escola Dolors Monserdà-Santapau ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!

Construir col·lectivament una escola millor

Som l’escola Dolors Monserdà-Santapau, una escola pública situada a Sarrià-Sant Gervasi. Participem a la Crida #ReunióFamílies, perquè (tot i que les reunions de principi de curs han anat evolucionant al llarg del temps), l’entrada de noves metodologies i nous plantejaments pedagògics, ens han fet reflexionar sobre el fet d’adequar aquesta primera reunió i el com portar a terme la comunicació amb les famílies a la nova visió d’escola.

L’equip impulsor està format per tres mestres de Primària que pertanyen al Consell i es van presentar com a voluntàries. Val a dir que l’equip directiu està en tot moment en el desenvolupament de qualsevol plantejament i de totes i cadascuna de les activitats. Quant el procés cal destacar que la valoració del claustres és molt positiva. Cadascun dels plantejaments ha estat motiu de debat, de creixement pedagògic i d’entesa consensuada. S’ha arribat a fer un canvi engrescador i motivador i amb la convicció de la necessitat de, mantenir una bona comunicació entre escola i família.

Al llarg de les reunions de Claustre s’ha evidenciat el potencial quant a la creativitat dels diferents Cicles, alhora de buscar i trobar idees per desenvolupar aquesta primera reunió de famílies.Una de les accions que l’equip de mestres va tenir clara és que calia preguntar als pares i mares: què és per a vosaltres una bona reunió de famílies?

Es va triar un dia de celebració de la comunitat per garantir el màxim de participació. Una vegada fet el buidat de les aportacions es va classificar la informació que es podia penjar al web de l’escola i quines enriquien més el debat el dia de les reunions. Així en el web, cada cicle va penjar les informacions més pràctiques, organitzatives i metodològiques. En aquests aspectes va ser la veu de l’alumnat la que va donar resposta a la vessant més informativa del dia a dia a l’escola i qui va elaborar la convocatòria pels pares, mares i/o tutors/es.

Finalment les reunions d’aquest inici de curs s’han basat en la participació activa de les famílies. A través de dinàmiques cooperatives, els pares i mares han pogut fer un tast de la metodologia emprada i de la línea d’escola. S’ha tingut cura alhora de mostrar la progressió tant en els diferents cursos d’Infantil com en el pas d’Infantil a Primària, i entre els diferents Cicles de Primària.

Per tal de copsar la valoració de les famílies respecta del plantejament, organització i desenvolupament d’aquesta primera reunió, s’ha elaborat i s’ha enviat via e-mail, una enquesta de satisfacció. Fins el dia d’avui tenim recollides les respostes d’Infantil i Cicle Inicial de Primària. Les valoracions han estat molt positives, encoratjadores i ens han trasmès prou confiança per poder continuar aquesta tasca.

 

Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

Enviar un comentari