Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Escola Nou Patufet - Parlem?
Per #ReunióFamílies | dimecres, 29 novembre, 2017 | 0 comentaris

L'Escola Nou Patufet ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!

REDISSENYEM LES REUNIONS AMB LES FAMÍLIES
 
Com a centre escolar sempre hem volgut millorar en un aspecte per nosaltres essencial a l’hora d’establir lligams i donar a conèixer la nostra escola, les reunions amb les famílies. Des de fa aproximadament dos anys vam realitzar un canvi molt significatiu en la manera que teníem d’educar, arribant a la conclusió que el treball per projectes era la via que volíem emprendre d’ara en endavant. Tanmateix, igual que vam canviar la nostra metodologia de treball, creiem de fa temps que també calia donar-li un toc diferent a les reunions, buscant de fer-les més dinàmiques, entretingudes i participatives. Concretament aquest curs, per tradició de l’escola, ja vam fer les reunions abans de començar el curs, però la crida ens servirà més per futures reunions que volem fer a mitjans d’aquest curs. Recentment ja havíem incorporat dinàmiques de grup i aplicatius tecnològics, per tal de fer participar a les famílies. El primer pas per a les noves dinàmiques però, ha estat crear un qüestionari, en format digital i per a cada etapa, mirant d’adquirir més informació sobre què opinen els pares de les reunions i què els hi agradaria trobar-se a l’escola. La idea és que les reunions en aquesta segona secció tinguin un objectiu no tan informatiu. Que englobin les necessitats de les famílies que no sempre són les mateixes per a tots els grups. El nostre repte sempre ha estat el millorar la manera de comunicar i fer sentir-se a les famílies com a part indispensable del bon funcionament del centre.
 
Creiem que és important que les famílies siguin conscients dels beneficis per als infants que té una relació col·laborativa amb l’escola i amb el barri de Gràcia, on estem situats. Sota el lema de “Redissenyem les reunions amb les famílies” hem tractat de crear un prototip adient a les nostres necessitats i a partir dels qüestionaris enviats a les famílies hem realitzat diverses trobades entre els membres de l’equip impulsor i hem demanat la participació i valoració de l’AFA qui ha estat participant en aquest disseny.
 

 

Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

Enviar un comentari