Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Escola Octavio Paz - Reunió Famílies 2017
Per #ReunióFamílies | dilluns, 27 novembre, 2017 | 0 comentaris
L'Escola Octavio Paz ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
 
Reunió famílies 2017
 
L’escola Octavio Paz es troba immersa dins d’un projecte de canvi i de renovació pedagògica, fet que demana un acompanyament molt acurat a les famílies que han
confiat en el centre i el seu projecte educatiu. La implementació gradual del nou projecte educatiu OP-innov@ necessita que les famílies el coneguin, l’entenguin i el comparteixin. Per això vam fer una crida a participar més que mai en les reunions d’inici de curs. Fer aquesta crida ens ha obert mirades per tal d’apropar totes aquestes novetats d’una manera diferent i atractiva per les famílies.
 
Aquest curs l’equip de mestres hem organitzat les reunions de famílies a partir de dos crides:
  • La primera va ser els dies 5, 6 i 7 de setembre, dies previs a l’inici del curs, on es va presentar a cada comunitat el projecte de recerca d’escola i els canvis dels espais dels grups de referència a partir d’una gimcana.
Durant l’estiu es van rehabilitar les aules segons la nova metodologia de treball. Es veia la necessitat que les famílies, abans d’iniciar el curs, coneguessin el per què de la nova distribució. Quan entraven a l’escola rebien la benvinguda i seguidament per petits grups, acompanyats d’un mestre, havien d’anar a aconseguir un repte: conèixer els diferents ambients de l’escola tot recollint globus en forma de cor (tema del projecte de recerca d’aquest curs) que es trobaven a cada punt.
 
Finalment amb tots els globus ens vam concentrar tots al teatre on es va crear una instal·lació artística conjunta. Seguidament es van compartir totes les novetats del curs.
  • La segona crida es va fer els dies 2, 5 i 10 d’octubre: en aquesta ocasió les reunions es van dur a terme als grups de referència. Els mestres dinamitzaven la reunió situant la família al lloc de l’infant.
L’objectiu d’aquesta crida era que la família visqués in situ com és un dia a l’escola experimentant la nova manera de treballar a partir dels quatre ambients de treball creats a l’aula (veure vídeo editat per aquesta ocasió).
 

 
Cada comunitat va preparar una dinàmica que després la va compartir amb la resta de claustre per tal d’executar-la amb les famílies el dia de la reunió:
  • Joc de taula sobre la web de l’escola
  • Classificar un lot de llibres per temàtiques
  • Fer funcionar un bee-bot per aconseguir saber el calendari d’events del curs

Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

 

Ah! I no us perdeu els materials creats per a la gimcana i les dinàmiques de les dues reunions:

Enviar un comentari