Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Escola Xarau - Caminem plegats: Reunions que deixen petjada
Per #ReunióFamílies | dilluns, 27 novembre, 2017 | 0 comentaris
L'Escola Xarau ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
 
Caminem plegats: Reunions que deixen petjada
 
Escola Xarau... una escola especial, estimada i que estimem, arrelada al municipi, viva, dinàmica i en constant creixement i millora. Les famílies tenen un lloc rellevant, formant equip i dinamitzant propostes de treball conjuntes.
 
EL PROCÉS
Els infants fan invitacions i mantenen el secret de tot el que s’està preparant. Pocs dies abans les famílies reben whasapp dels nens i nens recordant el dia i l’hora de la trobada. Una setmana de treball intens per arribar a acords i capgirar totes les reunions amb famílies. La proposta passa per fer 3 reunions, una per Comunitat però totes amb un esquema compartit que dóna cohesió.
 

LES NOSTRES DECISIONS 

Invitacions: els infants fan invitacions i mantenen el secret de tot el que s’està preparant. Pocs dies abans les famílies reben whasapp dels nens i nens recordant el dia i l’hora de la trobada. Una setmana de treball intens per arribar a acords i capgirar totes les reunions amb famílies. 

La informació prèvia: dies abans, una carpeta informativa que parla de com ens organitzem, dels canvis del currículum, de competències.
 
L'arribada: l’equip de mestres les rep en la Comunitat de Petits. A Mitjans són els infants els que les van a buscar i els posen un distintiu que designa l’espai on aniran a treballar i a Grans el Comitè de Benvinguda les rep i acompanya per començar a treballar
 
Com treballen els infants: Un seguit de propostes i activitats preparades perquè les famílies es posin a la pell dels infants en els processos d’aprenentatge.
 
Vincle Escola-Infant-Família: Les famílies es retroben amb el seu grup i docent de referència. En tots els grups hi haurà mes d’un mestre/a, per reforçar la idea d’equip, de projecte conjunt, però abans hauran de trobar una mirada, unes preguntes per contestar o un autoretrat que les vincularà amb l’infant i amb l’escola.
 
 

Si voleu llegir l'artcile sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

 
 

Enviar un comentari