Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Indicadors cap a l’èxit
Per #ReunióFamílies | dilluns, 17 juliol, 2017 | 0 comentaris

Per Clint Heitz, professor de secundària a Bettendorf, Iowa (EUA)

La idea és crear una mena d’eina, de kit o de programa per promoure la comunicació entre pares i professors d’una manera més informal abans de les reunions semestrals. Aquesta comunicació resultaria molt barata (per no dir gratuïta) de fer, seria molt informal i de baixa intensitat però tindria el gran poder d’anar teixint una relació entre famílies i escola que permetria que les reunions formals fossin més fluides i enriquidores per a totes dues bandes.

Parlo d’indicadors i no de mapa perquè no sempre el camí ha de ser el mateix, en tots els casos i per a tots els infants. Els indicadors et permeten més llibertat però també et dirigeixen cap a l’èxit.

Imagino una eina digital, una app o uns recursos de coaching que ofereixin accions senzilles de realitzar per connectar amb els pares des del començament del curs. Potser un Google-Add-On que convidi el professorat a aplicar un consell, o una app que enviï notificacions i ofereixi exemples o enllaços on trobar inspiració, o bé un mentor que utilitzi alguna eina similar per promoure aquesta interacció escola-família. En definitiva, es tractaria de trobar alguna eina que no sigui intrusiva però sí un recordatori constant de com connectar amb els pares. Això augmentarà l’empatia, el suport i crearà una relació més saludable entre escola i família. D’aquesta manera, la comunicació serà més fàcil i fluida. També permetrà adaptar les reunions a partir d’allò que hem après d’aquella família en concret.

Aquí teniu alguns exemples d’aquestes accions o consells perquè us serveixin d’inspiració:

  • Escull ... alumnes i envia una nota positiva a casa. Sigues específic en el teu comentari!
  • D’aquí poc celebrarem l’esdeveniment.... a l’escola. Podràs venir? Hi ha algun pare/mare a qui voldries convidar?
  • Tens un compte a alguna xarxa social? Envia crides als alumnes amb el hashtag de l’escola.
  • Has vist que un alumne ha après d’un error del passat? Promou el seu creixement personal amb un comentari positiu.

*Proposta seleccionada a la crida internacional How might we redesign parent-teacher night? de The Teachers Guild, impulsada per IDEO i RSA. Podeu trobar la presentació original en anglès aquí.

Enviar un comentari