Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Institut Europa - Família, alumnes i docents: ens trobem
Per #ReunióFamílies | dimecres, 29 novembre, 2017 | 0 comentaris
L'Institut Europa ens fa arribar un article molt interessant sobre com han viscut el procés de redisseny de les reunions de famílies. No us el perdeu!
 
La motivació inicial per formar part d’aquesta crida va ser sortir del model “clàssic“ de reunions, on encara que la participació era acceptable, resultaven avorrides i poc motivadores, tant a docents com a les famílies.
 
En el format clàssic de reunions ens semblava que els alumnes quedaven fora, les famílies no tenien un temps relaxat per abordar als tutors i a la resta de docents, i els tutors es veien “obligats” a passar per un tràngol burocràtic, feixuc i en solitari.
 
Així que aprofitant que la Mónica aquest curs és tutora de 3r d’ESO i ja havia estat la tutora de molts dels alumnes a 1r d’ESO, ens vam decidir per activar un canvi en aquest nivell.
 
En coordinació amb l’equip de tutores de 3r d’ESO (Xesca, Sara i Mònica) es va optar per donar rellevància als alumnes, que ells fossin els veritables protagonistes i l’element aglutinador. Als alumnes, la proposta els va resultar molt engrescadora i es va decidir fer servir les tutories per desenvolupar aquest projecte.
 
Una comissió de famílies ens va donar el seu parer i en va oferir una sèries d’idees per crear un nou model de reunió, des de la convocatòria a cóm acabar la reunió.
 
El prototip va anar prenent forma durant les sessions de tutoria i a les coordinacions de tutores. Els alumnes van elaborar l’organització, les activitats, la convocatòria, les targetes. Van treballar molt, i molt motivats. De sobte, la reunió tenia sentit per tots. Havíem redissenyat la reunió!
 
 

Si voleu llegir l'article sencer, podeu trobar aquesta i altres històries a l'apartat de recursos.

I a continuació podeu veure el pòster que de la seva proposta:

Enviar un comentari