Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Portes Obertes A L’institut Joan Amigó: Un Acolliment Diferent
Per #ReunióFamílies | dilluns, 24 juliol, 2017 | 0 comentaris

Per Núria Ribes i Novau, coordinadora pedagògica de l'Institut Joan Amigó i Callau

A principi de curs, no només hi ha alumnes nous en un centre si no que molts pares i mares també s’estrenen com a integrants de la comunitat educativa. Les reunions de principi de curs serveixen per donar a conèixer una mica més la idiosincràsia de cada centre.

A l’Institut Joan Amigó el primer contacte amb els tutors del nostre alumnat és molt important.  Més que una reunió de pares i mares esdevé una jornada d’acollida. La presentació del centre, la línia educativa a seguir, les instal·lacions, el currículum, l’equip docent o  els Plans educatius que es desenvolupen al llarg de la secundària obligatòria són els eixos centrals. Enguany però, es va voler anar una mica més lluny: després de la informació inicial, els pares de l’alumnat de primer d’ESO van rebre “in situ” un tastet d’algunes de les matèries que cursaran els seus fills i filles, des d’una classe de ciències experimentals on es va fer volar un coet  a  utilitzar una aplicació matemàtica anomenada Geo gebra passant per l’aula de visual i plàstica fent un estudi pràctic dels colors i el seu ús entre d’altres .D’aquesta manera es va conèixer de primera mà les noves i diferents formes d’ensenyar i aprendre amb l’ajuda de les noves tecnologies, reflexionant i compartint coneixements que ja formen part del nostre 
aprenentatge vital. L’intercanvi de posicions per unes hores entre pares i alumnes va afavorir l’empatia dels uns vers els altres. Val a dir que l’experiència ens ha resultat molt positiva a tots.  Això ens ha encoratja a repetir-ho i millorar-ho el curs vinent . 

Uns dies després es va rebre als pares de la resta de cursos de l’ESO i dels Cicles Formatius comunicant-los-hi les principals novetats d’enguany. Des del centre creiem que és molt important que els pares i mares s’involucrin des del primer dia en l’aprenentatge dels seus fills i filles coneixent el funcionament del curs actual com també els objectius que s’han d’assolir, acompanyats de pautes i consells per ajudar-los en els nous estudis que inicien.  Tots  compartim el mateix desig:  treballar junts cada dia per a formar persones que una vegada acabada l’ESO, prenguin consciència del seu potencial i puguin integrar-se plenament i amb garanties en la societat contemporània.

Enviar un comentari