Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Volem un pati amb relacions més igualitàries. Per on comencem?
Per Equal Saree | dijous, 6 juliol, 2017 | 0 comentaris

Aquesta entrada ha estat publicada a la web de Equal Saree, un col·lectiu d'arquitectura i urbanisme amb perspectiva feminista i un enfocament transdisciplinar, que ens va acompanyar a durant la jornada final de #Hacktheschool el 17 de juny. A continuació podeu llegir el resum que en fan:

El passat dissabte 17 de juny vam participar a la jornada de cloenda del projecte #HackTheSchool, impulsat per la Fundació Jaume Bofill. En aquesta jornada oberta a tothom, es van presentar els processos dels centres participants dels projectes i es va donar lloc a diferents espais de diàleg i coneixement.

Des d’Equal Saree vam proposar el taller “Volem un pati amb relacions més igualitàries. Per on comencem?”. Un taller per prendre consciència sobre les desigualtats de gènere que es produeixen al pati de l’escola de primària i per generar col·lectivament criteris de disseny des d’una dimensió de gènere.

Es van analitzar els usos, les activitats i la distribució de l’espai i la seva relació amb els valors socials, al jerarquia de gèneres i els estereotips sexistes. Les persones participants (famílies,professorat i arquitectes) van compartir les seves experiències i van posar en comú les problemàtiques de desigualtats detectades. Destacant la monopolització dels jocs de pilota al pati i els conflictes que aquests generen. A partir d’aquest anàlisi i amb el suport de les eines facilitades, es van treballar possibles estratègies de millora del pati i els passos a seguir per implementar-les.

Aquí us deixem algunes imatges del taller!

Enviar un comentari