CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
ACTE DE PRESENTACIÓ

UNEIX-TE A LA BIBLIO(R)EVOLUCIÓ! I SI REPENSEM ELS USOS DE LA BIBLIOTECA ESCOLAR?

 

El 9 de novembre de 2017 va tenir lloc l'acte de presentació de la Crida BIBLIO(r)EVOLUCIÓ, una iniciativa que aglutinava a diversos centres educatius que desitgen crear col·lectivament nous usos i models per a la seva biblioteca escolar

Va quedar palès que les possibilitats de la biblioteca escolar són infinites a l’hora de donar suport al professorat, apoderar a les famílies del centre i contribuir a una educació integral i significativa d’un alumnat amb interessos i necessitat diverses. Una biblioteca escolar activa, viva i integrada té la capacitat de donar resposta a alguns dels reptes educatius actuals com la personalització dels aprenentatges, la innovació tecnològica, la integració de les alfabetitzacions múltiples o l’accés a continguts de qualitat per al desenvolupament d’habilitats i competències, entre d'altres.

L'acte va ser conduït i dinamitzat per les impulsores de la crida Marta Roig (diplomada en Biblioteconomia i Documentació i Màster en Biblioteca escolar i promoció de la lectura) i Anna Juan (doctora en antropologia social i cultural i màster en llibres i literatura infantil), que van aportar un ampli ventall de fórmules innovadores per integrar la biblioteca escolar com un agent transformador que respongui als reptes actuals de l’educació. 

Durant l'acte, també es van presentar 3 experiències inspiradores de nous usos de la biblioteca escolar que ens van ajudar a visibilitzar tot el seu potencial de la mà de: 

Finalment, vam comptar amb un espai de cocreació en el que els participants van començar a cuinar les seves propostes creatives de biblioteca escolar amb l’especialista en jocs Oriol Ripoll.

L'acte es va poder seguir en directe via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #bibliorevolució.

Podeu veure el resum de la trobada al  nostre canal de youtube:

 

 

 

 

 

 

Materials del Laboratori 

Vols replicar el laboratori que vam realitzar amb els participants de l'acte en el teu centre educatiu? Esteu pensant en presentar-vos a la crida i necessiteu un primer kit d'ideació que us inspiri?

No ho dubteu i descarregeu-vos el material del nostre laboratori! Posem a la vostra disposició el kit d'ideació i la guia d'ús que va utilitzar l'Oriol Ripoll, així com totes les propostes de nous usos de la #bibliotecaescolar que van sorgir entre les persones assistents aquell dia. Endavant!

KIT D'IDEACIÓ

(Materials en PDF preparats per a impressió)

 

 

GUIA D'ÚS

(Indicacions)

 

 

PROPOSTES DE REDISSENY

(Nous usos cocreats durant el Laboratori)

 

 

        

També podeu trobar tots els materials del taller realitzat durant l'acte a l'apartat de recursos del web.

EQUIP DE LA CRIDA

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Investigador - expert educatiu
Assessor - consultor educatiu