CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
GUIA PRÀCTICA

Guia pràctica "Com cocrear nous usos de la biblioteca escolar?"

Molt contents de presentar-vos la Guia pràctica de la Crida #Bibliorevolució realitzada per la Marta RoigAnna Juan!

Un material pensat per a dissenyar projectes senzills i concrets que facin avançar la biblioteca i la millora educativa del vostre centre. Amb aquesta guia us volem acompanyar en un procés creatiu i col·laboratiu per repensar els usos de la vostra biblioteca escolar, en base a les necessitats del vostre centre!

Aquí la teniu ja preparada per a descàrrega:

 

Quin és el propòsit de la guia?

  • Acompanyar als centres educatius participants a la crida oberta "Biblio(r)Evolució: repensem els usos de la biblioteca escolar", com a guia de treball i beneficiant-vos així de la formació, la mentoria d'un expert i del debat i la reflexió impulsats per la crida. Endavant: descarregeu-la, feu-la còrrer i, si ho necessiteu, "hackegeu-la" a les vostres necessitats!
  • Ser un recurs formatiu, lliure i gratuït, per a que qualsevol centre educatiu que desitgi repensar els usos de la seva biblioteca escolar de forma totalment autònoma, lliure i gratuïta quan ho consideri oportú ja que, tot i que és un document de treball per als centres educatius participants a la crida, també ha estat dissenyada per ser un recurs obert, àgil i útil per a tota la comunitat educativa interessada en reflexionar al voltant dels usos de la biblioteca escolar. Animeu-vos!

 

Com implementar la guia?

La guia està dividida en tres blocs de contingut clau que, si ho preferiu, us podeu descarregar de forma individual:

 

· BLOC 1: Benvinguts a la Biblio(r)evolució!

Hi trobareu el marc conceptual i els principis inspiracionals de la guia, les evidències que sustenten el procés de transformació i els referents que us acompanyaran en moltes de les activitats proposades.​

 

· BLOC 2: Orientacions metodològiques

Hi trobareu exposat el funcionament de la proposta d'activitats, les diferents fases que configuren el procés, la descripció dels documents clau que anireu treballant durant les activitats, quin serà el paper de la mentoria en l'elaboració del vostre projecte i alguns consells que us ajudaran a fer del procés de cocreació un camí ple de reptes i de descobertes. 

 

· BLOC 3: Proposta d’activitats

Aquí trobareu totes les activitats que us ajudaran a guiar el vostre propi itinerari de treball per tal que el procés de cocreació arribi a bon terme.

 

 

​Us animem a descobrir la guia i a fer-la córrer! I si teniu qualsevol dubte o suggeriment de millora estarem encantats de rebre els vostres comentaris.

Gràcies per compartir amb nosaltres aquesta aventura bibliorevolucionària!

EQUIP DE LA CRIDA

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Investigador - expert educatiu
Assessor - consultor educatiu