CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
Fase 1: CRIDA OBERTA
Fins el 01/02/17

La presentació de candidatures i de lliurament de la primera proposta per part dels centres escolars es podrà realitzar des del 8 de novembre de 2016 fins a l’ 1 de febrer de 2017 (inclòs i fins a les 12h de la nit) a través del següent formulari en líniahttps://goo.gl/forms/89mTnBmHBikSU5rc2.

 

Quines propostes es prioritzaran?

Per tal de seleccionar els 30 centres educatius que participaran en la Crida es tindran especialment en compte aquelles propostes en les quals:

  • El canvi dels espais respongui a una necessitat real en la vida del centre educatiu: Hack the School cerca una millora en el potencial pedagògic dels espais i la interacció i convivència humana.
  • El projecte sigui sostenible i viable.
  • L’equip motor de la proposta sigui divers i es compti amb professorat, famílies, alumnat i altres membres de la comunitat educativa.
  • Hi hagi un alt grau de participació per part de tots els membres de la comunitat educativa, en diversos moments i de manera significativa.
  • On les estratègies de difusió per a comunicar el procés de repensar l’espai escolar del centre siguin àmplies, usin les xarxes socials i que involucrin a tota la comunitat educativa (revista escolar, blog de l’AMPA, etc.). 

Quins són els compromisos de les propostes participants?

Els centres que participen en el projecte es comprometen a:

  • Treballar la proposta al llarg del curs 2016-2017 i complir els calendaris que es proposen des de la crida.
  • Registrar i difondre en obert el procés de reflexió i transformació de l’espai que es decideixi a través de les xarxes (mitjançant fotografies, vídeos senzills gravats amb el mòbil o similar, notícies, posts, etc.), per tal de donar-lo a conèixer i compartir el coneixement.
  • Prototipar o implementar els canvis proposats al final del procés: els centres educatius poden optar per cocrear microprojectes i portar-los efectivament a terme abans de finalitzar la crida, o bé únicament prototipar i presentar les solucions projectades. A efectes d’optar els premis econòmics de Hack the School, qualsevol de les 2 opcions seran de valoració equivalent.

Per a més informació consulteu els següents documents

Equip

Grup motor de la crida

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Assessor - consultor educatiu
Assessor - consultor educatiu
Investigador - expert educatiu
Emprenedor educatiu
Col·laboracions
Associació Interdisciplinària de Disseny de l'Espai
Centre de la creativitat
Architecture for, by & with people