CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
HACK THE SCHOOL
Novembre 2016
TANCADA

El repte

Com podríem repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre educatiu?

Considerem que reflexionar i experimentar amb la reorganització dels espais escolars pot ser un element catalitzador d’un canvi més profund, tant a nivell educatiu (optimització dels aprenentatges) com a nivell comunitari (major implicació, comunicació i involucració d’alumnes, famílies, docents i altres agents a la vida escolar).

Hack the School és la primera crida del projecte Educació Demà en el que proposem a qualsevol centre educatiu que ho desitgi formar part d’un projecte de redisseny dels seus espais escolars, en el que comptarà amb assessors experts, formació i un kit metodològic específic. No us ho perdeu!

La crida

Hack the School busca 30 centres educatius que desitgin repensar els seus espais i elements escolars, amb l’objectiu d’elaborar propostes i solucions dirigides a millorar i a optimitzar l’aprenentatge dels seus alumnes i la vinculació entre els diferents membres de la seva comunitat educativa.
 

 

Què us proposem?

Iniciar un procés intern de reflexió i acció al vostre centre educatiu comptant amb:

  • L’acompanyament d’un expert en arquitectura i disseny amb qui treballar col·laborativament durant tota la crida.
  • Formació específica per aplicar diversos kits metodològics basats en el design thinking que orientaran la recerca-acció i la co-creació, els processos de canvi, la presa de decisions i les solucions del vostre centre.
  • Visites a escoles i centres educatius que ja han repensat els seus espais escolars perquè pugueu conèixer de primera mà les seves solucions.
  • Accés a materials vinculats a pràctiques inspiradores que us seran molt útils en els vostres propis processos.
  • Compartir els vostres coneixements, reflexions i idees amb d’altres persones i centres educatius.
     

Com participar?

Qualsevol centre educatiu de Catalunya interessat en presentar-se a la crida cal que llegeixi atentament les Bases de Hack the School i presenti la seva candidatura a través del següent Formulari en línia: https://goo.gl/forms/89mTnBmHBikSU5rc2.

 

Quin calendari segueix la crida?

La data màxima per a complimentar el formulari de participació és l'1 de febrer de 2017.

 

No perdis el fil i segueix l’actualitat de Hack the School!

Per a més informació us recomanem consultar el document de preguntes freqüents de la crida o bé contactar amb Laura Campo: lcampo@fbofill.cat.

 

Amb la col·laboració de:

 

           

Equip

Grup motor de la crida

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Assessor - consultor educatiu
Assessor - consultor educatiu
Investigador - expert educatiu
Emprenedor educatiu
Col·laboracions
Associació Interdisciplinària de Disseny de l'Espai
Centre de la creativitat
Architecture for, by & with people