Agenda

Visualitza els propers esdeveniments d’EDUCACIÓ DEMÀ, planifica la teva pròpia agenda i inscriu-te! 

24/11/15

Camp base: què és i que no és un disseny educatiu gamificat?

Tipus: CAMPBASE
Lloc: Auditori del MACBA
Hora: 18:00 - 20:00h

Aquest seminari té com a objectiu explorar una de les tendències de canvi en educació identificades pel projecte en el marc del Camp Base: la gamificació.

La trobada estarà dinamitzada per l’especialista en jocs Oriol Ripoll, professor de creació de jocs a Enti, el grau de videojocs de la UB, i membre del comitè científic d’Educació Demà.

Durant el seminari es debatran quins són els ingredients bàsics per a crear veritables dissenys educatius gamificats i es podran conèixer propostes de gamificació en acció a través de la presentació de les següents experiències educatives a Catalunya:

-  "Gamification and creativity development made simple!" - Educació Visual i Plàstica, Creativitat i Anglès al Cicle Superior de Primària i Secundària, de la mà de Christian Negre Walczak, docent a primària i secundària (21st century teacher).

-  Joc de Trons: d'esclaus a reis - Gamificant el temari de 2n d'ESO, per part de Natxo Maté Puig, professor de Ciències Socials a Secundària.

-  Conspiració intergalàctica - Un exemple de gamificació a educació superior, de Pere Cornellà Canals, mestre, pedagog i professor a la menció en TIC al grau en Mestre de la UdG.

Els assistents podran participar activament en el debat a través d’una dinàmica de gamificació ràpida. Per últim, es presentaran diversos jocs que podran ser exemples inspiradors per implementar la gamificació educativa a les aules.

Conduirà l’acte Ismael Peña-López, director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #Edudema.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Anima’t i inscriu-te al seminari!

Per saber-ne més: si voleu aprofundir prèviament al seminari en la gamificació educativa no us perdeu l’entrevista i l’article a Oriol Ripoll que trobareu als documents annexes d’aquesta notícia!