Agenda

Visualitza els propers esdeveniments d’EDUCACIÓ DEMÀ, planifica la teva pròpia agenda i inscriu-te! 

15/11/16

Edulab: Capgirem els espais educatius!

Tipus: EDULABS
Lloc: Atri del Macba - Entrada per la porta principal del museu
Hora: 18h - 20h

Laboratori Hack the School

Penseu en una aula d’una escola de primària o de secundària. Fileres de taules distribuïdes geomètricament entre 4 parets és la primera imatge que us ve al cap, oi? Com podríem donar-li la volta a aquesta visió tradicional dels espais educatius? T’animes a hackejar el teu centre educatiu?

Actualment, estem vivint un fenomen emergent d’escolesque es comencen a plantejar el redisseny no només de l’espai de l’aula, sinó també la transformació d’altres espais educatius clau de convivència i aprenentatge com són els patis, els passadissos, les biblioteques escolars i molts d’altres. 

La tendència dels espais d’aprenentatge ajuda a reflexionar i repensar els espais educatius per tal d’aconseguir una millora en els aprenentatges dels alumnes i una millora en la convivència de tota la comunitat educativa: docents, educadors, alumnat i famílies. I un dels recursos més útils per a dur a terme aquest procés són les metodologies de cocreació especialment dissenyades perquè tota la comunitat educativa pugui involucrar-se i participar-hi.

Saps que el design thiking és una de les millors metodologies per a desenvolupar processos creatius? I que la creativitat i el treball col·laboratiu són clau per tal de crear nous espais d’aprenentatge més innovadors

En aquest Edulab cocrearàs un projecte de redisseny d’un espai escolar i aprendràs tècniques per transferir aquest procés al teu centre educatiu mitjançant la crida Hack the School

El laboratori serà conduït per Sergi del Moral, cap d’estudis de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, i comptarà amb el suport de l’equip de Hack the School, així com també de diversos talleristes que donaran suport als participants durant les dinàmiques de cocreació provinents de l'Institut Moisés Broggi de Barcelona.

El taller tindrà lloc a l'Atri del MACBA el dimarts 15 de novembre de 18.00 h a 20.00 h de la tarda. 

L'Edulab es podrà seguir en directe via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà

Accés lliure i gratuït.

Inscriu-t'hi i no t’ho deixis perdre!