Agenda

Visualitza els propers esdeveniments d’EDUCACIÓ DEMÀ, planifica la teva pròpia agenda i inscriu-te! 

08/11/16

ESPAIS D'APRENENTATGE

Tipus: CAMPBASE
Lloc: Auditori Meier - Macba
Hora: 18h - 20h

Repensem els espais escolars per l'educació del segle XXI

Com podríem repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre educatiu? 

En el moment actual d'efervescència d'un canvi de model d'escola a Catalunya, en una situació de pas d'un sistema transmissor a una escola basada en l'adquisició de competències, repensar els espais escolars esdevé un element central de la transformació educativa ja que l’ambient físic de l’aula i de l’edifici escolar promou una manera concreta d’entendre el procés d’ensenyament-aprenentatge i les relacions educatives.

El dia 8 de novembre de 2016 a l'Auditori Meier del MACBA explorarem l'última tendència de l'any en el marc del Camp Base del projecte Educació Demà: els espais d’aprenentatge. 

Els espais escolars són factors clau en l'aprenentatge, com podríem repensar-los per tal de millorar els resultats dels alumnes i la convivència al centre educatiu? Davant els objectius competencials del segle XXI com hem de redissenyar els espais i els edificis escolars perquè aquests estiguin al servei del projecte educatiu i no a la inversa? Com repensar els espais perquè no siguin una limitació sinó una oportunitat? En els canvis i millores en els espais escolars només s’hi valen els recursos econòmics? 

Des del projecte Educació Demà us convidem a conèixer tots els elements innovadors d’aquesta tendència i a viure en primera persona moltes experiències de canvi i redisseny d’espais escolars que s’estan duent a terme a Catalunya. 

A part, i com a novetat destacada, durant l’acte us presentarem una nova iniciativa d’Educació DemàHack the School, espais per a l’aprenentatge. Una crida oberta o challenge educatiu en el que proposem a qualsevol centre educatiu que ho desitgi formar part d’un projecte de redisseny dels seus espais escolars, en el que comptarà amb assessors experts, formació i un kit metodològic específic. No us ho perdeu!

Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Anima’t i inscriu-te al seminari obert!