Sobre el projecte

Pilots especialment dissenyats per introduir la Ciència Ciutadana a les escoles adaptant-se a l’ordenació curricular vigent. Els professors i alumnes participants formaran part d’un projecte de recerca científica real, estaran directament en contacte amb els investigadors implicats durant tot el pilot i participaran activament en la investigació científica. Els resultats i conclusions científiques es podran materialitzar com a propostes argumentades per la millora de la qualitat de vida.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Pilot

El repte

Renovar i actualitzar la docència de les matèries científiques a partir de la participació de l'alumnat en recerca de grups universitaris consolidats, mitjançant les eines de la ciència ciutadana.

La solució

Proposem la pràctica de la Ciència Ciutadana com a mecanisme innovador en l’aprenentatge de la ciència, la tecnologia i la matemàtica i com una oportunitat única d’introduir a l’alumnat la ciència com una activitat social i viva.

La innovació

L’alumnat podrà participar activament, construint el seu propi coneixement, contribuint a generar coneixement nou i desenvolupant les seves competències mitjançant la participació en projectes de recerca científica real.

L'impacte

S'espera obtenir, a banda de dades reals i d'una participació de l'alumnat en investigacions pròpies i de grups científics consolidats, una visió de la ciència completament diferent de la més estesa.

Per saber-ne més

Podeu trobar més informació al web del projecte:

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives