Sobre el projecte

Junts/es fins l'Everest és un projecte colaboratiu d'Educació Física dissenyat per Meritxell Monguillot, Carles Zurita, el Dr. Carles González i la Dra. Montse Guitert. S'ha implementat de forma cooperativa sobre l’alumnat de 2n d’ESO de dos centres educatius: l’Institut Vall d’Hebron i l’Escola Virolai. La finalitat del projecte ha estat treballar la força de resistència de forma cooperativa i saludable mitjançant l’ús de codis QR i telèfons mòbils a classe d’Educació Física.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Rèplica

El repte

Treballar la força de resistència de forma saludable, divertida i cooperativa mitjançant l'ús de les TIC i del mòbil com a eines d'aprenentatge.

La solució

Un repte cooperatiu, saludable i mediat per les TIC per aconseguir, entre tot l'alumnat d'ambdós centres: simular pujar a l'Everest mitjançant repeticions de força de resistència convertides en codis QR.

La innovació

Dissenyar i implementar el projecte de forma col·laborativa entre dos centres educatius, utilitzar les TIC i el mòbil com eines per monitoritzar i mediar el repte i fomentar la pràctica física saludable divertida i cooperativa.

L'impacte

L'alumnat ha manifestat que s'ha divertit, ha après a realitzar tasques de força i a utilitzar el mòbil com a eina d'aprenentatge i ha aplicat a la seva vida qüotidiana els aprenentatges realitzats.

Per saber-ne més

Junts/es fins l'Everest va rebre el 1r Premi en la modalitat individual al Concurs de Bones Pràctiques TIC III organitzat pel Consorci d'Educació de Barcelona al 2013. El projecte ha estat presentat en diferents cursos de formació docent i ha estat replicat per professorat d'Educació Física d'altres centres educatius i d'altres comunitats autònomes. En els enllaços podeu consultar la memòria del projecte i el següent article: Monguillot, M., González, C., Guitert, M., Zurita, C. (2014). Mobile learning: a collaborative experience using QR codes. Aplicaciones para el aprendizaje móvil en educación superior [Monográfico]. Revista de Universidad y Sociedad del Conocimiento (RUSC). Vol. 11, n.o 1. págs. 175-191.

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives