Sobre el projecte

Port Innova és una comunitat d’innovació formada per ciutadans, estudiants, empreses del sector privat i institucions públiques, que col·laboren en la resolució de reptes reals per millorar l’ecosistema del Port de Barcelona.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Estudiants / Empreses / Mestres - Docents / Empreses
Àmbit
Educació Formal
Fase
Rèplica

El repte

1. Fer del Port de Barcelona un punt de trobada per al desenvolupament de projectes d’alt impacte. 2. Desenvolupar les competències educatives del s.XXI a través de reptes reals. 3. Apropar les necessitats del teixit productiu als estudiants.

La solució

Que els estudiants desenvolupin les competències del S.XXI a través de reptes reals de les empres, alhora que entren en contacte directe amb el món laboral.

La innovació

El propi procés que segueixen els estudiants replica un procés d'innovació (exploració, ideació, prototipatge i implementació) i és innovador el fet de treballar en reptes reals de les empreses, aportant idees i solucions,amb l'objectiu d'implementar

L'impacte

En la primera edició ja hi ha dos projectes que se n'està estudiant la viabilitat de desenvolupament, més de 600 alumnes ja s'han format en metodologia de creativitat i han entrat en contacte amb les empreses.

Per saber-ne més

La quàdruple hèlix s’ha demostrat com una eina clau a l’hora de generar territoris competitius, en què el coneixement dels estudiants i investigadors està molt més a prop de les necessitats reals de la societat i el mercat. Alguns dels beneficis són: Les empreses i administracions identifiquen noves solucions als seus reptes estratègics, que abans no havien imaginat. Els estudiants aprenen a treballar les seves habilitats creatives, de lideratge, gestió en equip, així com els valors de responsabilitat social i cooperació http://www.portinnova.cat

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives