Sobre el projecte

Aquest projecte inclou la participació dels tres Cicles Formatius que oferia l'escola fins el curs anterior: Laboratori Clínic i Biomèdic, Cures Auxiliars d'Infermeria i Animació 3D i Entorns Interactius. A partir d'un experiment biomèdic on hem mesurat el metabolisme de la glucosa en els alumnes de l'escola, hem desenvolupat un projecte que inclou el treball en grups cooperatius, l'aprenentatge-servei i l'experimentació per millorar la qualitat de vida de la nostra Comunitat Educativa.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Volem generar aprenentatges significatius per als nostres alumnes per millorar la qualitat de la nostra oferta formativa a la Formació Professional. També volem que els nostres alumnes se n'adonin que poden transformar el seu entorn i la societat.

La solució

La generació d'un projecte integrat de tota la FP de l'escola on alumnes i professors s'impliquen per millorar la qualitat de vida de la nostra comunitat educativa.

La innovació

Integra tots els cicles de la FP que hi havia a l'escola fins al darrer curs. Hem treballat a partir de metodologies actives mitjançant grups cooperatius. Hem generat educació sanitària a través de l'aprenentarge-servei i la creació d'un web.

L'impacte

Hem aconseguit generar un projecte on s'hi han implicat alumnes i professors de tota l'àrea de Formació Professional a l'escola. Hem generat diferents productes i hem transformat la nostra comunitat educativa en forma d'educació sanitària.

Per saber-ne més

El projecte ha suposat el treball coordinat d'alumnes i docents de l'FP de l'escola per generar aprenentatges significatius pels alumnes. Un objectiu fonamental de la iniciativa és esdevenir un mitjà transformador de l'entorn, representat per la nostra comunitat educativa. Això s'ha materialitzat en la realització d'una tasca educativa per part dels nostres alumnes, mesurant en els seus companys la pujada de la glucosa en sang i la seva baixada després de prendre un gel esportiu, i oferint consells sanitaris en funció dels resultats. Els diferents grups cooperatius de cada Cicle Formatiu han realitzat les mesures, han dissenyat díptics i han fet una tasca de difusió per demanar la participació d'alumnes i professors de l'escola, han analitzat les dades obtingudes, han realitzat cerques bibliogràfiques, han donat consells sanitaris al hall de l'escola, han dissenyat un web amb consells en funció dels resultats, i hem dissenyat una infografia entre tots amb aquests resultats.

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives