Sobre el projecte

Escoltar-nos és la base de la proposta de tutoria personalitzada que presentem, basada en el desig d’escoltar, de comprendre, de no jutjar, i poder transmetre a cadascun dels nostres alumnes: “tu m’importes”. Un projecte ordinari on l'alumnat pren el protagonisme en la conversa en petit grup i el docent desenvolupa l'art de la conversa per ajudar a l'alumnat a construir i organitzar el seu pensament des de la vinculació emocional.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Equips directius / Mestres - Docents
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

La finalitat és aconseguir millorar el benestar de l'alumnat i, de retruc, una millora de la convivencia. Conseqüentment també una millora en els aprenentatges. Això ho fem amb l'educació emocional que aporta el Projecte Escolta'm.

La solució

La millora relacional del grup classe, actuant com a eina de prevenció primària inespecífica. Potencia la millora de la convivència i els aprenentatges de l'alumnat.

La innovació

Perquè defineix un espai i un temps estructurat dins el centre i l'horari acadèmic. Introdueix una mirada des de la capacitat de l'alumnat i no des del dèficit, un acompanyament del nen en el seu procés de creixement des del model sistèmic.

L'impacte

Una millora relacional, millora de la vinculació emocional, millora de la resiliència. Fruit d'aquestes millores, aconseguir millor convivència i millors resultats d'aprenentatges.

Per saber-ne més

Podeu trobar més informació al web del projecte:

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives