Sobre el projecte

Implica't+ és un projecte cooperatiu i transversal que té com a objectiu principal treballar a les aules els valors, la solidaritat i els principis de la Carta de la Terra. Està adreçat a l’alumnat de totes les etapes educatives i conté un ampli ventall de propostes didàctiques elaborades amb diferents metodologies de treball. Actualment hi treballem, de manera altruista, 46 docents de 41 centres diferents moguts pel compromís ètic, social i educatiu d’aconseguir un futur digne per a tothom.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Equips directius
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Educar els infants i joves per tal que, potser demà, siguin capaços de construir un món més just, sostenible i solidari, en definitiva un món millor.

La solució

• Donar a conèixer els principis de la Carta de la Terra. • Fomentar actituds de llibertat, responsabilitat, valoració i creativitat de l’alumnat. • Promoure i desenvolupar valors ètics, solidaris i ecològics.

La innovació

Canvi en el paradigma de l’educació tradicional perquè promou un ensenyament transversal que depassa els continguts i procediments formals i va cap a un ensenyament actiu que pretén fer els alumnes corresponsables del seu futur com a ciutadans.

L'impacte

El coneixement i difusió de “La Carta de la Terra” han ajudat a promoure la cooperació i la fraternitat entre els infants i joves que han entès el concepte de solidaritat com a responsabilitat compartida.

Per saber-ne més

Els punts forts del projecte són els següents: - L’organització de les Jornades d’Escoles Solidàries, amb un programa que inclou conferències, accions solidàries i presentació de les millors experiències dels centres implicats. - L’impuls de la lectura i l’aprenentatge de les llengües, mitjançant la publicació de contes escrits en diversos idiomes i en sistema Braille. Fruit del nostre treball hem recollit dos premis: millor projecte de centre en el VII Premi Impuls i millor projecte d’educació en la IX edició del Premi Federico Mayor Zaragoza. I per acabar recordar-vos que el projecte Implica't+ resta obert a tots els docents que hi vulgueu col•laborar.

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives