Sobre el projecte

El projecte Xerpa és un programa d'acompanyament i suport entre alumnes per tal que l'adaptació al centre educatiu, per part dels qui hi entren de nou, sigui el millor possible, tant pel que fa als aspectes acadèmics així com també els emocionals i relacionals. El projecte promou que es creïn xarxes protectores entre alumnes davant les dificultats que a vegades hi ha en la convivència i la seva possible derivada en situacions de bullying.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Xerpa pretén que el procés de transició a l'ESO es faci en un entorn de seguretat i confiança pels nous alumnes i crear, alhora, una cultura al centre de suport a la convivència i el benestar a les aules.

La solució

Els alumnes grans que voluntàriament volen fer de xerpes, es formen per acompanyar els alumnes nous. Es veuen una hora setmanal al llarg del curs.

La innovació

El projecte dota de formació als alumnes per a fer de mentors i també als docents i tutors dels cursos implicats. Es fa un seguiment i coordinació de les sessions de trobada de les parelles mentor-alumne i una valoració final

L'impacte

La millora acadèmica i la millora relacional i emocional dels alumnes. La valoració es fa per part dels docents en les sessions d'avaluació i els alumnes en la sessió final de les trobades (tant els mentors com els mentorats).

Per saber-ne més

Documents

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives