Sobre el projecte

La Revista Escolar Digital (RED) proposa la creació d’un mitjà de comunicació gestionat per alumnes, dinamitzat per professors i coordinat per periodistes. Es crea un sistema en xarxa que permet que les diverses redaccions d'alumnes comparteixen continguts i experiències amb estudiants d'altres instituts.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Equips directius / Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Pilot

El repte

Es planteja com una eina per fomentar el pensament crític dels estudiants. Perquè expressin la seva opinió. Perquè apliquin les seves competències digitals. Perquè treballin la llengua. Perquè aprenguin a identificar les fake news.

La solució

Un mitjà de comunicació amb adreça web i capçalera personalitzada per a cada institut, dins un sistema de revistes en xarxa que posa en contacte les redaccions de cada centre.

La innovació

És un mitjà dels i les estudiants, no un diari corporatiu de l'escola. Està gestionat per redaccions escolars dinamitzades per professionals externs. Proposa múltiples usos, també en l'àmbit de l'emprenedoria.

L'impacte

El projecte Revista Escolar Digital comença com a prova pilot a 8 centres de Catalunya durant el curs 2018-2019. En tres anys es pretén tenir una xarxa de més de dues-centes revistes escolars.

Per saber-ne més

- ‘Junior Report’ lanza una red de diarios escolares (https://bit.ly/2JDPeja)

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives