Sobre el projecte

La Revista Escolar Digital (RED) proposa la creació d’un mitjà de comunicació gestionat per alumnes, dinamitzat per professors i coordinat per periodistes. Es crea un sistema en xarxa que permet que les diverses redaccions d'alumnes comparteixin continguts i experiències amb estudiants d'altres instituts. A banda de fomentar l'esperit crític i desenvolupar les competències lingüístiques i comunicatives, el projecte també busca treballar les habilitats digitals dels estudiants.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Equips directius / Estudiants / Mestres - Docents
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Es planteja com una eina per fomentar el pensament crític dels estudiants. Perquè expressin la seva opinió. Perquè apliquin les seves competències digitals. Perquè treballin la llengua. Perquè aprenguin a identificar les 'fake news'.

La solució

Un mitjà de comunicació amb adreça web i capçalera personalitzada per a cada institut, dins un sistema de revistes en xarxa que posa en contacte les redaccions de cada centre.

La innovació

És un mitjà dels i les estudiants, no un diari corporatiu de l'escola. Està gestionat per redaccions escolars dinamitzades per professionals externs. Proposa múltiples usos, també en l'àmbit de l'emprenedoria.

L'impacte

Durant el curs 2019-2020, més de trenta escoles de tot l'estat espanyol s'han sumat a la iniciativa per crear una xarxa d'un miler de joves periodistes que informaran sobre els fets més destacats del seu entorn.

Per saber-ne més

Un miler d'estudiants se sumen a la iniciativa Revista Escolar Digital de Junior Report --> Bit.ly/ProyectoRED2019

Fotos

Vídeos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives