Sobre el projecte

Projecte de mentoria entre estudiantat universitari voluntari i nois i noies preadolescents , en l’àmbit del lleure. Cada universitari/a és emparellat amb un noi/a entre 11 i 14 anys d’edat. Les parelles es troben durant el curs escolar una vegada a la setmana, fora de l’escola. Realitzen activitats en l’àmbit del lleure (passejades, visites a museus, jocs) amb la intenció de descobrir l’entorn de la ciutat, tot creant entre ells una relació de confiança i respecte mutu.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Estudiants / Equips directius
Àmbit
Educació Informal
Fase
Consolidació

El repte

L'abandonament escolar prematur de nois i noies provinents d'entorns de baix nivell de renda a l'àrea metropolitana de BCN. La manca de connexió de l'estudiantat universitari amb la realitat social que els envolta.

La solució

Millora de la cohesió social mitjançant el foment de relacions de mentoria, en l’àmbit del lleure, entre estudiantat universitari i nois i noies de barris amb alta taxa de fracàs escolar de la ciutat de Barcelona.

La innovació

Posa en valor el poder dels vincles entre les persones. Crea un entorn segur d'aprenentatge a través d'un referent adult positiu i amb poca distància generacional.

L'impacte

Augment de l'autoestima, el coneixement de l'entorn i les expectatives acadèmiques als nois/es participants. Ajuda als universitaris/es a desenvolupar la competència intercultural i habilitats de comunicació.

Per saber-ne més

El projecte Rossinyol Barcelona basa la seva intervenció en la metodologia de la mentoria: aquelles relacions que aporten un benefici mutu, que no estan subjectes a judici, organitzades per tercers i que es desenvolupen quan les persones voluntàriament ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar a d'altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements durant un període significatiu, ja sigui determinat o perllongat en el temps.

Fotos

Vídeos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives