Sobre el projecte

«Una visió científica del món» és el Pla de Centre per al Treball de les Ciències que vam dissenyar per a l'escola Pere Calders de Polinyà: un projecte global per tal que tots els cursos del centre treballessin la ciència d'una manera vivencial i creativa.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Estudiants / Mestres - Docents
Àmbit
Educació Formal
Fase
Rèplica

El repte

L'equip docent volia crear un projecte de centre per al treball innovador de les ciències i que permetés millorar el coneixement científic que l’alumnat té del seu entorn més proper.

La solució

Disseny del Pla de Centre per al Treball de les Ciències des de P3 fins a 6è de Primària i que inclou: disseny del treball per projectes, creació de materials didàctics, adequació d'espais i formació al professorat.

La innovació

La innovació resideix, d'una banda, en el fet de crear un pla de treball de les ciències adaptat a la realitat i les carácterístiques del centre; i, de l'altra, en la metodologia de treball que es proposa, absolutament experimental.

L'impacte

El pla es va aplicar per primera vegada el curs 2013/2014 amb un gran èxit. Des d'aleshores, s'ha continuat fent cada curs.

Per saber-ne més

«Les activitats que realitzem en el projecte de ciències m'agraden perquè podem fer coses i activitats amb altres nens i nenes: podem fer maquetes i experiments que són nostres, vull dir que si veus alguna cosa que t'expliquen que ha fet algú dius ‘oh, està bé!’. Però si ho has fet tu mateix t'agrada més, perquè és el meu treball i dels meus companys. Quan vam construir el coet va volar i ens vam sentir molt orgullosos d'haver-lo construït i que volés.» Gerard, Alumne de 5è. «El projecte de ciències que portem a terme a l'escola amb l'assessorament d'Eduxarxa permet treballar les ciències amb rigor, des de l'experimentació, la investigació, la reflexió i l'aprenentatge dialògic amb els alumnes.» Laia Lázaro, Directora. «El que més ha agradat als companys de claustre és poder treballar les ciències fugint dels típics i tòpics temes. I poder mostrar als alumnes el procés creatiu que segueixen els científics.» Abraham Tusell, Tutor de 4rt.

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives