Sobre el projecte

XAPLEC és la Xarxa d'Aprenentatge entre iguals d'escoles a Les Corts, que té com objectiu explorar estratègies i metodologies que posin en valor la dimensió humanística de les Noves Tecnologies, amb l'aportació de creativitat i rigor pedagògic en els projectes escolars. Treballem amb l'assessorament de la Inspecció d'educació del territori, el suport del Departament d'ensenyament a través del seu Pla de Formació de Zona i la implicació dels docents de les escoles que hi participen.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Equips directius
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

En una època on el connectivisme i el treball col·laboratiu està considerat un valor en sí mateix, costa trobar iniciatives de treball en xarxa entre diferents centres educatius, que realment estiguin disposats a intercanviar experiències.

La solució

Identificar, intercanviar i establir interessos i objectius compartits, en una Xarxa de treball entre iguals: ens observem, escoltem i aprenem junts.

La innovació

1-És una iniciativa autogestionada per les direccions dels centres escolars. 2-Promou el canvi metodològic a partir dels projectes escolars. 3-Vol afavorir la reflexió sobre la pràctica. 4-Incorpora les Tecnologies amb una mirada humanística.

L'impacte

XAPLEC ha consolidat el grup de treball conjunt d'escoles públiques de Les Corts i espera ampliar la xarxa amb els Instituts de la zona, durant el segon any, amb l'objectiu d'anar incorporant activitats amb els centres concertats, en el futur.

Per saber-ne més

Visiteu les pàgines compartides i l'espai de treball, i contacteu amb els centres participants: https://sites.google.com/xtec.cat/aprenentatge/inici https://sites.google.com/xtec.cat/aprenentatge/activitats https://sites.google.com/xtec.cat/aprenentatge/projectes [+] Escola Ausiàs March [+] Escola Duràn i Bas [+] Escola Barcelona [+] Escola Lavínia [+] Escola Les Corts [+] Escola Itaca [+] Escola Pau Romeva Coordinació: Neus Lorenzo [@NewsNeus]

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives